Menu

Evangelisatie & Kerk

Geloofsproeverij

de smaak van Zwolle

In Zwolle zou afgelopen zaterdag ‘de smaak van Zwolle’ zijn. Bedoeld als feestje, proeverij en een presentatie van bekende restaurants. Het ging niet door. Te veel regen.
Ook de kerkproeverij wil mensen uitnodigen een kerk in de buurt weer te ervaren en mee te maken. Begin september deden zeker 400 kerken mee. Dat viel dus niet in het water!

En wat zou dan ‘de smaak van geloof’ zijn? Wat kunnen mensen ervaren of zien, meemaken of horen… van geloven in God. Wat kunnen mensen zien van geloof?

Ze zien jou.

Jij bent, samen met anderen, een geloofsproeverij voor mensen die (nog?) niet geloven.
Dat klinkt heel wat, maar blijkt in het dagelijkse leven heel simpel. Paulus zegt ongeveer hetzelfde als hij zegt: ‘Jullie zelf zijn leesbare brieven die God… in de harten van mensen grift’. (ze schreven toen met ’n soort graveerstift).

Een geloofsproeverij zijn?

Vorig jaar maakten de heel goede (De Librije met 3 sterren, bijv.) en gewone (Theetuin Nooterhof, bijv.) restaurants kleine, bijzonder en lekkere hapjes klaar. Niet te groot, eigenlijk heel kleine porties. En daar kwam dan een mini-glaasje jus bij, of wijn of zo… Gewoon, om te proeven. En zelfs die hapjes waren niet gratis!

Je wist het nog niet: maar jij bent zo’n klein hapje

Mensen kunnen het geloof proeven door jou te zien, te horen, te ervaren… in jou woont God. In jou werkt Gods Geest. Bijzonder wonder in de dagelijkse dingen. Dingen die je doet. En net zoals de restaurants kleine hapjes maken en ergens een feestje inrichten voor dat proeven… kunnen jij en anderen dat ook ‘concreet’ maken.

Vijf concrete tips om anderen te helpen jou te proeven

Begin met bidden

Ik adviseer je om elke ochtend aan God te vragen – in je gebed – ‘hoe kunt u me vandaag gebruiken?’, ‘Wat wilt u dat ik doe?’. ‘Help me proefbaar te zijn voor de mensen die ik ontmoet’. En kijk in je agenda voor welke mensen je speciaal kunt bidden, omdat je ze vandaag zal spreken.

Luister
Eet samen
Wees dienstbaar
Je verhaal

Maar eerst maar eens die proeverij zijn:
bidden, luisteren, samen eten, dienen en je verhaal doen

God regelt wel dat er mensen zijn die je aantrekkelijk vinden! Begin dus met bidden!

zegenrijk-leven-poppetjes

Missionair Steunpunt is

Peter Wierenga

Teamleden van Missionair Steunpunt