Menu

Zending

Zending en zorg in Zuid-Afrika

De Nederlands Gereformeerde Kerken hebben hun zendingsterrein in Zuid-Afrika. Daar wordt gewerkt onder de Zoeloes in de provincie Natal, zowel in het district Richmond als in het district Nqutu.

  • Verschillende Nederlands Gereformeerde Kerken (NGK Kampen, NGK Bunschoten-Spakenburg met de Nederlands Gereformeerde Zendingsvereniging Nqutu en NGK Wormer en zes anderen gemeenten met de Stichting Zending Zuid-Afrika) hebben een zendeling naar deze gebieden uitgezonden.
    Ze worden daarin ondersteund door andere Nederlands Gereformeerde Kerken. Op meer dan dertig plaatsen wordt in deze gebieden het Evangelie gebracht. Onder Gods zegen is een aantal christelijke gemeenten ontstaan. Daarin krijgen scholing en kadervorming veel aandacht.
    In Zuid-Afrika werken de predikanten Tj. BaronM.J. de Haan en S.J. Veenstra als zendeling.
  • Naast de prediking van het Evangelie wordt op de zendingsterreinen veel aan gezondheidszorg gedaan, mede door steun vanuit de kerken in Nederland. Het verlenen van materiële hulp gebeurd door bovenstaande kerken en zendingsorganisaties en door de Stichting Sizanani.

Missionair Steunpunt is

Peter Wierenga

Teamleden van Missionair Steunpunt